Paskolos refinansavimas - ar tai teisingas sprendimas?

2023 M12 01
Paskolos refinansavimas leidžia sujungti visas paskolas į vieną mėnesio įmoką. Tai gali būti geras sprendimas jei mėnesio įmokos yra didelės, nes kredito sutarčių palūkanų norma yra aukšta arba jums reikia sutarties pratesimo, arba papildomo finansavimo.Tačiau kiekvienas finansinis sprendimas turi būti priimtas gerai apgalvojus galimas pasekmes. Cre...

Paskolos refinansavimas leidžia sujungti visas paskolas į vieną mėnesio įmoką. Tai gali būti geras sprendimas jei mėnesio įmokos yra didelės, nes kredito sutarčių palūkanų norma yra aukšta arba jums reikia sutarties pratesimo, arba papildomo finansavimo.

Tačiau kiekvienas finansinis sprendimas turi būti priimtas gerai apgalvojus galimas pasekmes. Credit24 specialistai paanalizuos detaliau, kada verta refinansuoti, o kada tai yra blogas sprendimas.

Paskolų refinansavimas ir jo ypatumai

Refinansavimas - apjungia visas jūsų turimas paskolas ir finansinius įsipareigojimus į bendrą kredito sutartį su viena mėnesio įmoka. Paskolos suteikiamos be užstato arba turto įkeitimo.

Kodėl apjungiamos paskolų sutartys?

Toks finansinis sprendimas dažnai yra pasirenkamas jei kas mėnesį reikia mokėti ne po vieną įmoką skirtingiems kreditoriams, turimas kreditas yra didelėmis palūkanomis arba norima pasiskolinti papildomai.

Taip pat galima sutrumpinti turimų įsipareigojimų grąžinimo laikotarpį arba jį pailginti.

Kodėl žmonės siekia sumažinti paskolų išlaidas?

Patartume visada rūpintis savo šeimos biudžetu ir atsiradus nors mažiausiai galimybei siekti sumažinti savo išlaidas. Tai galioja tiek kasdieniam gyvenimui, tiek paskoloms įmokoms.

Mokesčiai

Apjunkite kelias paskolas į vieną, tačiau įvertinkite koks galimas tokio sprendimo mokestis, nes kai kurios kredito bendrovės taiko baudas už išankstinį paskolos grąžinimą.

Tokiu atveju gali tekti mokėti papildomai ir tiesiog neapsimokės nieko keisti.

Paskolų refinansavimas: į ką atsižvelgti

Prieš priimant sprendimą dėl refinansavimo būtina atsižvelgti į kelis svarbius aspektus.

Palūkanų norma

Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl verta refinansuoti - tai mažesnė palūkanų norma. Jei turimų kreditų palūkanų normos žymiai didesnės nei šiuo metu matote paskolų rinkoje - verta ieškoti naujo finansinio sprendimo.

Kreditingumas

Jūsų asmens kredito istorija gali turėti tiesioginės įtakos nustatant paskolos palūkanų normą. Savo kreditingumą gali pasitikrinti Lietuvos banko svetainėje logo.

Jei po paskolų paėmimo jūsų kredito įvertinimas pagerėjo, jums gali būti pasiūlyta mažesnė palūkanų norma.

Paskolos sąlygos

Skolu refinansavimas leidžia pakeisti paskolos grąžinimo sąlygas. Galite pasirinkti trumpesnį arba ilgesnį paskolos terminą - mėnesio įmokos suma taip pat pasikeis.

Mokesčiai ir išlaidos

Įvertinkite tai, jog refinansavimas gali kainuoti papildomai.

Gali tekti įvykdyti finansinius įsipareigojimus kitiems kreditoriams: kredito sutarties uždarymo išlaidos ir kiti mokesčiai. Sumažėjusi įmoka gali neatpirkti visų išlaidų.

Finansiniai tikslai

Jei jums reikia pasiskolinti papildomai, arba norite atlaisvinti pinigų srautus su mažesne mėnesio įmoka galite refinansuoti turimas paskolas.

Taip pat galite sutaupyti palūkanų įmokas jei sutrumpinsite sutarties terminą, o mokama suma nesikeis.

Dabartinės paskolų rinkos sąlygos

Atkreipkite dėmesį, jog ekonominės sąlygos ir palūkanų normos tendencijos gali turėti tiesioginės įtakos jūsų refinansavimo sprendimams.

Jei palūkanos norma yra maža - galite sudaryti palankų sandorį. Kitu atveju reikia gerai paskaičiuoti ar apsimoka keisti paskolas į refinansavimą.

Bendra vartojimo kredito kainos metinė norma

Bendra vartojimo kredito kainos metinė norma (BVKKMN) apima visas su jūsų kreditu susijusias išlaidas ir parodo tikrąją paskolos kainą. Sprendžiant dėl paskolos refinansavimo labai svarbu atsižvelgti į šį rodiklį.

Paskolų mokestis

Reikia stengtis kiek galima sumažinti savo mokamus paskolų mokesčius ir rinktis pasiūlymus bendrovėse, kurios taiko tik nedidelius mokesčius arba visai nėra administravimo mokesčių.

Kodėl vis labiau populiarėja refinansavimas?

Tai viena iš galimybių žmonėms apjungti visas įmokas į vieną bendrą, o taip pat suteikiama galimybė pasiskolinti papildomai, patęsiant sutarties laikotarpį

Kokie sutarčių apjungimo pavojai?

Jei susiduriate su finansiniais sunkumais ir negalite laiku sumokėti įmokų - refinansavimas nėra pati geriausia išeitis.

Geriau paprašykite kreditoriaus atidėti įmoką. Nes nauja skola tik dar labiau pablogins situaciją.

Kur geriausia refinansuoti paskolas

Paskolų refinansavimas dažnai siūlomas greitųjų kreditų bendrovėse, kai kuriuose bankuose ir kredito unijose.

Kiekvienas kreditorius siūlo savo refinansavimo sąlygos, kurios gali labai skirtis.

Pas mus nėra refinansavimo galimybės, bet galime pasiūlyti keletą finansinių įrankių, kurie gali padėti įgyvendinti jūsų idėjas.

Paskolos teikiamos
I-VII 8.00 – 20.00
Paskolos telefonu ir informacija
Rašykite mums
Suteiktą 500 € kredito limitą grąžinant per 36 mėn., fiksuota metinė palūkanų norma – 23.88%, minimali mėnesio įmoka – 19.69 €, bendros vartojimo kredito kainos metinė norma – 27.09%, o bendra mokama suma – 708.70 €.
Suteikus 1000 € vartojimo paskolą 36 mėn. laikotarpiui, fiksuota metinė palūkanų norma – 51.36%, minimali mėnesio įmoka 54.96 €, bendros vartojimo kredito kainos metinė norma – 66.51 %, o bendra mokama suma – 1978.40 €.
Bendros vartojimo kredito kainos metinė norma ir bendra mokama suma apskaičiuojama remiantis prielaida, kad palūkanų norma ir mokesčiai sutarties galiojimo laikotarpiu nekis, visa kredito limito arba vartojimo paskolos suma bus išmokama iš karto po sutarties sudarymo, kreditas bus grąžinamas per 36 mėnesių laikotarpį, o vienas mėnuo turi 30 dienų. Credit24 taip pat siūlo paskolas nuo 100 iki 5 000 eurų nuo 3 iki 36 mėnesių. Pasiūlymai yra asmeniniai, sąlygos gali skirtis priklausomai nuo Jūsų kreditingumo ir rizikos vertinimo bei pasirinkto sutarties termino ir įmokų mokėjimo dienos.