Kur pasiskolinti pinigų, kai jų skubiai reikia?

2023 M09 13
Gyvenime neretai pasitaiko situacijų kai skubiai prireikia pinigų. Daugelis iš mūsų gyvena nuo atlyginimo iki atlyginimo, todėl dažniausiai mes neturime santaupų, kurias galėtume panaudoti lengva ranka. Jei nutiko bėda, nenusiminkite, nes mes pasiūlysime jums keletą variantų, kurie pravers nepriklausomai nuo gyvenimiškos situacijos ir jūsų fi...

Gyvenime neretai pasitaiko situacijų kai skubiai prireikia pinigų. Daugelis iš mūsų gyvena nuo atlyginimo iki atlyginimo, todėl dažniausiai mes neturime santaupų, kurias galėtume panaudoti lengva ranka. Jei nutiko bėda, nenusiminkite, nes mes pasiūlysime jums keletą variantų, kurie pravers nepriklausomai nuo gyvenimiškos situacijos ir jūsų finansinės būklės. Nedelskime ir aptarkime juos dabar su Credit24 specialistu.

Greičiausiai gaunami pinigai ištikus bėdai

Kaip jau minėjome, viskas priklauso nuo situacijos ir jūsų finansinių galimybių, o taip pat kredito reitingo. Tačiau daugeliu atveju visada yra išeitis. Aptarkime tai detaliau.

Asmeninės paskolos

Dažnu atveju tai yra vartojamosios paskolos, dėl kurių gavimo galima kreiptis į banką, kredito uniją arba greitų paskolų teikėją internete. Asmeninės paskolos dažniausiai turi fiksuotas palūkanų normas ir nustatytus grąžinimo terminus. Banko ir kredito unijų paskolos suteikiamos lėčiau nei sakysime greitieji kreditai, nors daugelis paslaugų persikėlė į internetą, todėl procesas vis spartėja.

Kredito kortelės

Ištikus bėdai galima pasinaudoti savo turima kortele ir panaudoti jos turimą limitą. Tačiau šiuo atveju palūkanų normos yra didesnės nei vartojimo paskolų.

Kredito linija

Paslauga panaši į kredito kortelę su viena išlyga - jums nebūtina turėti kortelę, kad pasinaudoti šiais pinigais. Kredito linija būna sąskaitoje ir palūkanos mokamos tik už panaudotą sumą, nepriklausomai nuo terminų.

Draugai ir šeima

Jei gerai sutariate su šeima ar draugais, galite jų paprašyti paskolinti pinigus. Dažnu atveju tai būna beprocentinė paskola su galimybe pratęsti grąžinimo laikotarpį. Skamba gražiai, tačiau dažnai tokie susitarimai pasėja nesantaiką tarp brangių žmonių. Todėl žmonės vengia tokio paskolos būdo.

Trumpalaikės greitosios paskolos

Tai greitųjų paskolų bendrovių suteikiamos itin trumpo laikotarpio nedidelės paskolos, kurias dažniausiai reikia grąžinti vieno mėnesio laikotarpyje ir sumokėti dideles palūkanas. Pinigai jus pasiekia labai greitai, bet dažnai tenka sumokėti dvigubai. 

Paskolų teikėjai internete

Lietuvoje šiuo metu yra didelis pasirinkimas oficialių kredito teikėjų internete. Jų siūlomos paskolos suteikiamos daug greičiau ir paprasčiau. Tačiau renkantis būtina įvertinti siūlomas palūkanų normas ir taikomus sutarties bei administravimo mokesčius. Lengviausias būdas pasirinkti - pasinaudoti preliminaria paskolos skaičiuokle, kurioje turi būti nurodoma BVKKMN (bendros vartojimo kredito kainos metinė norma).

Kredito unijos

Nors jau minėjome, kad kredito unijose galima gauti vartojimo paskolas, išskirsime jas atskirai, nes dažnai vartotojai ne iki galo supranta kuo jos skiriasi nuo bankų. Tai yra tarsi uždara bendrija, kurios nariai skolina pinigus kitiems už tam tikras palūkanas. Dažniausiai kredito unijos siūlo palankesnes sąlygas nei tradiciniai bankai ir kartais jos linkusios labiau bendradarbiauti jei norima kreiptis dėl didesnės sumos.

Lombardai

Dar vienas greitų pinigų gavimo būdas - užstatas, paliekant savo turimą vertingą daiktą. Daugelis iš mūsų turi namuose vertingų daiktų, kuriuos galima užstatyti, tačiau dažnu atveju pasiūloma tik nedidelė suma, o laiku negrąžinus sumos, daiktas prarandamas.

Tarpusavio skolinimosi platformos P2P

Naujovė su interneto atsiradimu - Peer-to-Peer platformos, kuriose vieni fiziniai asmenys skolina kitiems asmenims tiesiogiai, o pati platforma yra tik tarpininkas tarp atsiskaitymo. Tai puiki proga skolintojams užsidirbti papildomų pinigų iš paskolų, o skolininkas gali gauti geresnes paskolos sąlygas. Tačiau čia viskas priklauso nuo skolinančiųjų. Jei paskelbus apie norą gauti paskolą niekas nepasiūlo savo pinigų, galite likti be paskolos. 

Kaip pasiruošti netikėtiems finansiniams iššūkiams?

Mes aptarėme galimus problemos sprendimo būdus. Tačiau ar galima buvo viso to išvengti? Credit24 specialistai sako, kad taip. Tai nereiškia papildomo darbo ar griežto santaupų režimo. Galima stengtis sukaupti nors nedidelę pinigų sumą kas mėnesį arba turėti kredito liniją tokiems netikėtiems atvejams. Bėda visada ateina netikėtai. Pavyzdžiui važiuojant į darbą sugenda mašina, pradeda lašėti stogas, suskausta dantį ir pan. Greitų pinigų paieškos suteikia papildomo streso ir tenka be reikalo švaistyti savo brangų laiką bei eikvoti asmeninę energiją. Pasiruoškite kitam kartui iš anksto, nes tai tikrai įmanoma, nėra sunku ir finansiškai neskausminga.

Pabaigai: kur greitai suorganizuoti pakankamai pinigų?

Ypač greitai galite surasti sprendimą internetu, Tačiau atminkite, jog nuo pasirinkimo priklausys kokias palūkanų normas mokėsite, kokie bus grąžinimo terminai ir papildomi mokesčiai. Net skubėdami stenkitės sutaupyti ir nešokti stačia galva į finansiškai nenaudingą sutartį. O kitą kartą pasiruoškite tam iš anksto, nes tai tikrai įmanoma ir nėra finansiškai skausminga. 

Paskolos teikiamos
I-VII 8.00 – 20.00
Paskolos telefonu ir informacija
Rašykite mums
Suteiktą 500 € kredito limitą grąžinant per 36 mėn., fiksuota metinė palūkanų norma – 23.88%, minimali mėnesio įmoka – 19.69 €, bendros vartojimo kredito kainos metinė norma – 27.09%, o bendra mokama suma – 708.70 €.
Suteikus 1000 € vartojimo paskolą 36 mėn. laikotarpiui, fiksuota metinė palūkanų norma – 51.36%, minimali mėnesio įmoka 54.96 €, bendros vartojimo kredito kainos metinė norma – 66.51 %, o bendra mokama suma – 1978.40 €.
Bendros vartojimo kredito kainos metinė norma ir bendra mokama suma apskaičiuojama remiantis prielaida, kad palūkanų norma ir mokesčiai sutarties galiojimo laikotarpiu nekis, visa kredito limito arba vartojimo paskolos suma bus išmokama iš karto po sutarties sudarymo, kreditas bus grąžinamas per 36 mėnesių laikotarpį, o vienas mėnuo turi 30 dienų. Credit24 taip pat siūlo paskolas nuo 100 iki 5 000 eurų nuo 3 iki 36 mėnesių. Pasiūlymai yra asmeniniai, sąlygos gali skirtis priklausomai nuo Jūsų kreditingumo ir rizikos vertinimo bei pasirinkto sutarties termino ir įmokų mokėjimo dienos.