Kaip pajamų tipas įtakoja jūsų paskolos paraišką?

2023 M06 28
Nemaža dalis žmonių dirba samdomą darbą ir imdami paskolą iš anksto žino savo galimybes bei kreditorių reikalavimus. Tačiau yra daug kitų būdų oficialiai uždirbti pajamas ir tokiu atveju susiduriama su nežinomybe, nes kreditoriai nesuteikia daug informacijos. Turėtumėte atminti, jog kreditoriai, vertindami jūsų paskolos paraišką, atsižvelgia ...

Nemaža dalis žmonių dirba samdomą darbą ir imdami paskolą iš anksto žino savo galimybes bei kreditorių reikalavimus. Tačiau yra daug kitų būdų oficialiai uždirbti pajamas ir tokiu atveju susiduriama su nežinomybe, nes kreditoriai nesuteikia daug informacijos. Turėtumėte atminti, jog kreditoriai, vertindami jūsų paskolos paraišką, atsižvelgia į asmens įdarbinimo tipą – jis suteikia informacijos apie jūsų pajamų stabilumą ir gebėjimą grąžinti paskolą. Paminėsime skirtingus pajamų tipus, kurie gali paveikti jūsų paskolos paraiškos svarstymą.

Įdarbinimas visai darbo dienai 

Kreditoriai dažniausiai teigiamai vertina tai, jog dirbate visą darbo dieną, o darbas yra stabilus. Tai reiškia pastovų pajamų srautą, todėl didėja tikimybė, jog jūsų paskolos paraiška bus patvirtinta. Galite peržiūrėti reikalavimus, taikomus asmenims, norintiems gauti paskolą mūsų Credit24 svetainėje.

Darbas ne visą darbo dieną

Šiuo atveju, kreditoriai jau kitaip žiūrės į jūsų paskolos paraišką. Jie daug atidžiau išnagrinės jūsų pajamų stabilumą bei norės sužinoti, kiek turite darbo valandų per savaitę. Priklausomai nuo aplinkybių, gali būti paprašyta pateikti papildomų dokumentų arba gali būti pasiūlytos kitos paskolos sąlygos. 

Savarankiškas darbas

Jei dirbate savarankiškai (individuali veikla, verslo liudijimas, patentas ir kt.), jūsų paskolos paraiškos teikimo procesas gali būti šiek tiek sudėtingesnis. Jūsų bus paprašyta pateikti daugiau dokumentų, kurie patvirtintų pajamas, pavyzdžiui, mokesčių deklaracijos, banko išrašai ir pan. Kreditoriai turi įvertinti asmens pajamų stabilumą ir pastovumą, kad nustatytų, ar jūs galite laiku grąžinti paskolą.

Sutartinis arba laikinas darbas

Kreditoriai dažnai vertina sutartinį arba laikinąjį darbą kaip mažiau stabilų. Tačiau jei turite nuolatinį darbą pagal oficialiai pasirašytą sutartį ir patikimą pajamų šaltinį, tada jūsų situacija gera. Kreditoriai gali suteikti paskolą net jei turite laikinų  pajamų rūšį. Situacija priklauso nuo jūsų pajamų dydžio bei laikino darbo trukmės. Jums gali tekti pateikti papildomus dokumentus, pavyzdžiui, darbo sutartis, pajamas patvirtinančiuss dokumentus ir pan.

Bedarbiai

Būsime atviri, jei esate bedarbis yra daug mažiau galimybių gauti paskolą, bet jų yra. Kreditoriai reikalauja pastovaus pajamų šaltinio, kad būtų užtikrintas paskolos grąžinimas. Bet galbūt jūs turite kito turto arba kitų pajamų šaltinių, pavyzdžiui, investicijų ar nuomojamo nekilnojamojo turto? Nenuleiskite rankų ir pateikite visus dokumentus. Jei gaunate pastovias pajamas, jūs galite kreiptis dėl paskolos ar kredito linijos. Todėl neabejokite.

Kaip gaunamų pajamų tipas įtakoja paskolos sumą?

Jei dirbate ne pagal darbo sutartį arba ne pilną darbo dieną jums gali būti pasiūlyti tam tikri sutarties pakeitimai, tokie kaip:

  • Didesnės palūkanų normos – kreditorius nori apsidrausti ir jei mato riziką, tad gali pasiūlyti paskolą su didesnėmis metinėmis palūkanomis.
  • Mažesnė paskolos suma – kreditoriai gali būti linkę skolinti mažesnę paskolos sumą nei jūs tikėjotės. Jie įvertina galimas rizikas ir tik tada pateikia individualų pasiūlymą. 

Kiekvienas asmuo yra vertinamas individualiai ir atsižvelgiama ne tik į gaunamas pajamas, bet ir į turimus finansinius įsipareigojimus bei kaip jie yra vykdomi. Pasinaudokite galimybe pasitikrinti, kokią finansinę informaciją kreditoriai mato apie jus. Lietuvos banko svetainėje yra pateikiama paskolų rizikos duomenų bazė, kurioje matomi visi asmens finansiniai įsipareigojimai.

Nuo ko pradėti?

Gaunantiems pajamas, kurios neatitinka standartinių paraiškos sąlygų, siūlome užpildyti paraišką ir palaukti mūsų darbuotojų skambučio. Mūsų specialistai individualiai įvertins jūsų situaciją ir paprašys iš jūsų reikalingų dokumentų. Atminkite, jog dažniausiai prašoma pateikti darbo sutartis bei dokumentus, kurie parodo jūsų gaunamų pajamų dydį ir jų dažnumą. Mes stengiamės, kad pats paraiškos pildymo ir vertinimo procesas užtruktų kuo trumpiau todėl prašome papildomų dokumentų tik būtinais atvejais, tam kad įsitikintume, jog gebėsite paskolą grąžinti laiku.  Mūsų tikslas, kad suteikiama paskola ne apsunkintų jūsų gyvenimą, o jį palengvintų ir padėtų išspręsti nenumatytus ir skubius finansinius poreikius.  

Paskolos teikiamos
I-VII 8.00 – 20.00
Paskolos telefonu ir informacija
Rašykite mums
Suteiktą 500 € kredito limitą grąžinant per 36 mėn., fiksuota metinė palūkanų norma – 23.88%, minimali mėnesio įmoka – 19.69 €, bendros vartojimo kredito kainos metinė norma – 27.09%, o bendra mokama suma – 708.70 €.
Suteikus 1000 € vartojimo paskolą 36 mėn. laikotarpiui, fiksuota metinė palūkanų norma – 51.36%, minimali mėnesio įmoka 54.96 €, bendros vartojimo kredito kainos metinė norma – 66.51 %, o bendra mokama suma – 1978.40 €.
Bendros vartojimo kredito kainos metinė norma ir bendra mokama suma apskaičiuojama remiantis prielaida, kad palūkanų norma ir mokesčiai sutarties galiojimo laikotarpiu nekis, visa kredito limito arba vartojimo paskolos suma bus išmokama iš karto po sutarties sudarymo, kreditas bus grąžinamas per 36 mėnesių laikotarpį, o vienas mėnuo turi 30 dienų. Credit24 taip pat siūlo paskolas nuo 100 iki 5 000 eurų nuo 3 iki 36 mėnesių. Pasiūlymai yra asmeniniai, sąlygos gali skirtis priklausomai nuo Jūsų kreditingumo ir rizikos vertinimo bei pasirinkto sutarties termino ir įmokų mokėjimo dienos.